Veelgestelde vragen.

Voor wie is Merino antidrukwol geschikt?
Voor wandelaars, skiërs en overige (duur)sportbeoefenaars. Voor sporters die moeten trainen of een wedstrijd moeten spelen. Voor iedere sport kan antidrukwol ingezet worden. Blaarvorming en drukplekken zijn te voorkomen door van te voren de antidrukwol toe te passen op de risicoplekken. Voorkoming van stoot/traumanagels alsmede schimmelnagels. 

Voor iedereen met reumatische aandoeningen of andere voetproblemen door standsafwijkingen van tenen/gewrichten, koude voeten, branderige en vermoeide voeten of te weinig vetpolster onder de voeten. Bij pijnklachten door druk of wrijving kan antidrukwol toegepast worden voor een tijdelijke drukontlasting tenzij u te maken heeft met contra-indicaties, bijvoorbeeld doorbloedingsproblemen. Ook kan de wol goed toegepast worden bij wintertenen, blauwe plekken, pijnlijke hielen en nagels.

Is Merino antidrukwol wasbaar?
Het is niet aan te raden om deze wol te wassen. De Merino antidrukwol gaat zich volledig vormen naar de voet. De lanoline is al opgenomen door de huid. Na wassen is de oorspronkelijke vorm weg, is de wol stug en is er een verminderde drukopvang.
Hierdoor zal de Merino antidrukwol niet meer lekker zitten.

Is Merino antidrukwol vaker te gebruiken?
De Merino antidrukwol is in principe voor eenmalig gebruik. Indien de wol rondom de tenen gebruikt wordt, dan kunt u het voorzichtig verwijderen en eventueel deze opnieuw gebruiken. Wanneer het vaker gebruikt wordt is de lanoline opgenomen door de huid en verliest de wol zijn anti-druk.

Is Merino antidrukwol te gebruiken op blaren?
U kunt de wol heel goed op dichte blaren gebruiken. Als de blaar er is kunt u de wol gebruiken om de pijn te verminderen, het ontlast en werkt absorberend. Gebruik de wol totdat de blaar geheel is verdwenen. Heeft u nog geen blaren dan kunt u deze preventief gebruiken op de gevoelige locaties op de voet.

Is Merino antidrukwol toe te passen bij een ingroeiende nagel?
Bij een ingroeiende nagel kunt u een pluk antidrukwol om de teen draaien. De sokken zullen de wol goed op zijn plaats houden en de druk zal verminderen.

Is Merino antidrukwol toe te passen bij een pijnlijke voorvoet?
Jazeker, bij een pijnlijke voorvoet heeft u een flink stuk wol nodig die u onder de voorvoet legt en deze zet u vast tussen uw tenen. De sokken zullen de wol goed op zijn plaats houden. 

Is Merino antidrukwol toe te passen bij een vergroeiing van de grote teen (Hallux Valgus)?
Bij een pijnlijke/gevoelige vergroeiing van de grote teen neemt u een pluk wol, maak deze iets nat en maak hier een gaatje im wat om de grote teen gaat. De iets platgedrukte wol verdeelt u over de zijkant van de grote teen en de sokken zullen de wol op zijn plaats houden.

Is Merino antidrukwol toe te passen bij een pijnlijke hiel/hielspoor?
Bij een pijnlijke hiel/hielspoor neemt u een flink pluk wol. Sla deze net boven en onder de pijnlije hiel. (vergelijkbaar met een drukverband). De sokken zorgen ook hier er weer voor dat alles op zijn plaats blijft zitten.

Is Merino antidrukwol toe te passen bij likdoorns?
Bij een pijnlijke likdoorn dient u deze eerst door een pedicure te laten verwijderen. Daarna kunt u een plukje wol om of tussen de teen toepassen en de druk van de plek zal verminderen.

Wanneer mag u de Merino antidrukwol niet toepassen?
- bij een beschadigde huid of op open wonden. 
- indien u allergisch bent voor Lanoline (wolvet).
- bij Neuropathie gelieve te overleggen met uw huisarts.

Geeft Merino antidrukwol bijwerkingen?
De wol geeft geen bijwerkingen tenzij u allergisch bent voor lanoline (wolvet). Deze is van nature aanwezig. Lanoline lijkt qua samenstelling sterk op huidvet. Lanoline trekt heel goed in de hoornlaag van uw huid en heeft een helende en verzachtende werking op uw huid. U vindt lanoline (wolvet) ook vaak terug in zalven en cremes, in verband met het herstellende vermogen van de huid.

Hoe weet u of u allergisch bent voor lanoline (wolvet)?
U kunt dit testen door een klein plukje antidrukwol in de holte van uw elleboog te plaatsen gedurende 24 uur. Indien er geen reactie optreedt bent u niet allergisch voor lanoline. 

Is de wol niet voelbaar in uw schoen?
Als u de wol op de plek die u drukvrij wilt leggen toepast, dan gaat de wol zich binnen enkele seconden vormen naar uw voet. De wol zal niet meer echt voelbaar zijn. Ook de pijn en druk zullen verdwenen zijn.

Welke hoeveelheid wol heb ik nodig?
Bij kleine drukpunten, likdoorns, blaren heeft u weinig nodig. Onder uw voorvoet, gebruik bij uw hiel(en), grote tenen is dit meer.